Kommentelési szabályok

Az utóbbi időben az veszem észre, hogy kezd megváltozni a hozzászólások tartalma és stílusa is, és nem jó irányba. Ezért úgy gondolom, hogy ideje frissíteni egy kicsit a kommentelési szabályokat:

Tehát:

 • Én mindenkit megtisztelek azzal, hogy betartom az általános udvariassági és helyesírási szabályokat. Kérlek tegyél te is így! Tehát: köszönés, kérés, elköszönés. Egymondatos, odavetett kérdésekre nem válaszolok. Ne felejtsd el, hogy egy kérdésnél alapvetően te kérsz szívességet tőlem, viselkedj tehát ennek megfelelően!
 • Az oldalon előmoderáció van, ami azt jelenti, hogy a hozzászólásod csak akkor jelenik meg, ha azt én engedélyezem. Attól nem fogok gyorsabban válaszolni, ha ötször küldöd el ugyanazt a kérdést. Nyugi, attól, hogy te nem látod a kommentedet, én igen, és fogok rá válaszolni, mihelyt tehetem.
 • Az oldalt hobbiból csinálom, mert emlékszem rá, hogy milyen jól jött volna nekem is egy ilyen lehetőség, amikor a kötelezőkkel küzdöttem. A hozzászólásokra a szabadidőmben (általában kora reggel vagy este) válaszolok, erre engem senki sem kötelez, senki sem fizet érte, azért válaszolgatok a kérdéseitekre, mert jó fej vagyok. A sürgetés és a követelőzés nem biztos, hogy eredményre vezet, mert előfordulhat, hogy ezzel a „csakazértse” gombot nyomogatod nálam. Szintén kevéssé hatékony stratégia, ha elkezdesz sértegetni. A kommentekre adott válasz tehát egy lehetőség, ha úgy tetszik szívesség, nem pedig egy szolgáltatás, ami jár neked.
 • Az, hogy kérdezhetsz kommentben, én pedig válaszolok rá, nem jelenti azt, hogy megcsinálom helyetted a házidat. Mostanában elszaporodtak az olyan kommentek, amikben 10-20 kérdést tesztek fel, a rekord eddig egy 60 kérdéses sor volt az Egri csillagokhoz. Szívesen segítek nektek, ha elakadtok valahol, tehát nem megy EGY-KÉT kérdés, vagy nem találjátok rá a választ, de mint említettem, NEM CSINÁLOM MEG A HÁZIDAT HELYETTED!
 • Szintén gyakori mostanában, hogy fogalmazást, jellemzést kértek tőlem. Ezt sem fogom megírni helyettetek, egyrészt mert egy komment keretében nem lehet fogalmazást írni, másrészt pedig mert a tanárod a te véleményedre kíváncsi a műről, ráadásul ismer téged, ismeri a stílusod, a szófordulataidat, és kapásból lebuksz, ha én írok helyetted. Vagyis nem írok helyetted fogalmazást, jellemzést!
 • Kérek mindenkit, mielőtt kommentelne, nézzen szét az oldalon, használjátok a menüt és a menüpontokat. Rengeteg anyag van fent és az esetek 80-90%-ában meg fogod találni bennük a választ. Ha mégse, na akkor írj hozzászólást.
 • Ha hozzászólást akarsz írni, akkor tessék legörgetni az oldal aljára és egy friss kommentet írni. Ne egy másik beszélgetésben kattints a nevemre vagy máséra, mert egyrészt ezzel belekavarsz a korábbi kérdésekbe és válaszokba, másrészt soha az életbe nem találod meg újra a kommentedet.
 • Szívesen fogadom az oldallal kapcsolatos, építő jellegű kritikákat, mint pl. a helyesírási hibákat, elütéseket jelző hozzászólásokat, esetleg a tárgyi tévedésekkel kapcsolatosakat. A jelzett hibákat általában azonnal javítom is. Nem tudok azonban mit kezdeni az olyan jellegű kommentekkel, hogy „nem tetszik az oldal” ” túl hosszú az olvasónapló” stb. Ezeknek nincs értelme. Ha kifejted, hogy miért nem tetszik, vagy küldesz egy általad készített, rövidebb naplót, az egy másik kérdés, akkor tárgyalhatunk.
 • Azonnali, figyelmeztetés nélküli IP-cím tiltás jár a káromkodásért, a spam-elésért, és a bárkit, bármilyen módon sértegető hozzászólásért. Az IP-cím tiltás azt jelenti, hogy ezután nem fogod elérni az oldalt arról a gépről, amelyikről kommenteltél. A kitiltás örökös, nincs második esély. (A végletekig lebutítva: Ha nem tudsz viselkedni, kiváglak az oldalról!)

Mivel alapvetően egy kedves, barátságos, segítőkész jószág vagyok, ezért elég nehezemre esett meghozni ezeket a szabályokat, de az oldalon eddig megjelent több mint 4500 komment alapján kénytelen voltam egy kicsit keményebb hangot megütni.

Szerencsére még mindig többségben vannak azok, akik  korrekten tudnak kommentelni, nekik jár a köszönet! 🙂

Üdv:

Zsiráf

“Kommentelési szabályok” bejegyzéshez 42 hozzászólás

 1. Helló Zsiráf!
  Nagyon jó az oldal 😀 Ha szabad megkérdezni mivel készítetted az oldalt?

  Üdv: Élőlény

  Válasz
 2. Kedves Zsíráf!

  Nagyon szeretem az oldalad, sokat segítettél az olvasó naplóval,
  köszönöm!

  Üdv:
  Eszti

  Válasz
 3. Kedves Zsiráf!
  Nagyon köszönöm az Egri csillagok olvasónaplót, nagyon gondos és részletes.
  Még egyszer köszi!
  Üdv: Emese

  Válasz
 4. Szia Zsiráf!

  Régóta programozok már, most szeretnék megtanulni HTML-t is kódolni.
  Szeretnék pár tippet kapni, hogy Te hogyan tanultál meg weblapot szerkeszteni, írni és mennyi idő alatt. Ha túl sok, inkább neki sem kezdek 🙂

  Előre is köszönöm válaszodat, igazi nevemet megtudhatod, ha megfejted a felhasználói nevemet. Szerintem rá fogsz ismerni a kódolásra 🙂

  Válasz
  • Kedves Barni!

   Szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre, de ehhez nem biztos, hogy a honlap a megfelelő fórum, keress meg inkább e-mailben! 🙂 Címet megtalálod a láblécben!

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 5. Szia!
  Nagyon király az oldal… szeretek olvasni, de a kötelező olvasmányok nem fognak meg, mint pl: Egri csillagok. 🙂
  Nem rég mentettél meg egy egyestől , ugyanis TZ-t írtunk az Egri csillagokból… ez az olvasónapló mentett meg.
  Köszöni: Janka

  Válasz
 6. Kedves Zsiráf!
  Nekünk A Pál utcai fiúk regényből különböző fogalmazásokat kellett írni, amihez nagy segítséget jelentett az olvasónaplód. Az Egri csillagok feldolgozásához is ezt az oldalt, fogjuk használni.

  Köszönjük szépen! Andi

  Válasz
 7. Kedves Zsiráf!
  Nekem az lenne a kérdésem, a Légy jó mindhaláligról ,hogy miért nem akar Misi debreceni diák maradni?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv: Csenge

  Válasz
  • Kedves CsengeVirag11!

   Misit tulajdonképpen csak negatív, rossz, kiábrándító élmények érik a debreceni kollégiumban. Távol van a szüleitől, magányos, egyedül van. Elveszik a festékét, nincs elég pénze, elhagyja a kalapját. Sem a gyerekek, az osztálytársai, vagy a szobatársai között nem érzi igazán jól magát, sem a felnőttekkel nem tud kijönni. Talán még a legjobban Törökéknél érezné magát, de ott meg Török Jánossal kerül konfliktusba, ehhez jön még a reskontó ügye, majd a tanári bizottság vádpontjai. Misi úgy érzi, hogy minden és mindenki összeesküdött ellene, nem találja a helyét, nem értik meg, ő pedig nem tudja megértetni magát.

   Én valami ilyesmit írnék, ez már szerintem egy elég jó alap lehet egy fogalmazáshoz! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 8. Kedves Zsiráf!
  Igazán hasznosnak tartom az oldalt, rengeteget segítettetek másoknak. Elképesztő mennyi energiát és időt fektettetek bele!
  Csak annyit szerettem volna kérdezni, miért pont Zsiráf lett a nevetek?
  Nem mintha zavarna engem, vagy bárkit is, csak kíváncsi voltam.
  Válaszotokat előre köszönöm! ^_^

  Válasz
  • Kedves Izabella!

   Most valami szaftos sztorit kéne írnom, de igazából nincs titok… Kellett egy név, és hirtelen ez tűnt nyerőnek. Na jó, meg szeretem a zsiráfokat . 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 9. Kedves Zsiráf! A kőszívű ember fiait letölthető, nyomtatható verzióban megtudom kapni? Előre is köszönöm!

  Válasz
 10. Kedves Zsiráf!

  Teljes mértékben értem a szabályokat, nagyon jó, hogy leírtad Őket. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy A kőszívű ember fiainál miért törölted a kommentemet? Nem volt benne semmi szabálysértés, csak a véleményedre voltam kíváncsi. Lehet, hogy én tévedek és csak ezért kérdezem. Egyébként nagyon-nagyon tetszik az oldal, sokat segít, köszönöm.

  Üdv.
  TAnuló

  Válasz
  • Kedves TAnuló!

   Nem töröltem a kommentedet, sőt, meg is válaszoltam! 🙂 Mint ahogy az a Kommentszabályok második pontjában is benne van, az oldalon előmoderáció van, vagyis a kommented addig nem jelenik meg, amíg azt én nem negedélyezem. Ezért van az, hogy te elküldöd a hozzászólásodat, de az nem jelenik meg rögtön, csak amikor én azt jóváhagyom! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 11. Kedves Zsiráf!
  Nagyon szeretem az oldalad, két éve már, hogy rátaláltam és azóta sem csalódtam benne! Egyszerűen zseniális! Viszont nem találom a Ne bántsátok a feketerigót! Harper Lee-től. Lehetséges lenne, hogy ehhez a könyvhöz is írsz egy összefoglalót?

  Köszönettel:
  Kiki

  Válasz
  • Kedves Kiki!

   Örülök, hogy tetszik az oldal! 🙂 A Ne bántsátok a feketerigót! rajta van a listámon, de sajnos nem az elsők között, most éppen máson dolgozom. De ha esetleg Te megcsinálod, és jól sikerül, akkor szívesen kiteszem az oldalra!

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
   • Kedves Zsiráf!
    Köszönöm a válaszod! Már dolgozom is egy saját összefoglalón!;) Ha elkészülök vele és elküldöm a fent megadott email címre, akkor átnéznéd?

    Üdv:
    Kiki

    Válasz
    • Kedves kiki!

     Persze, szívesen, bár nem én foglak osztályozni, szóval az én véleményem nem számít! 🙂

     Üdv:

     Zsiráf

     Válasz
 12. kedves zsiráf ! kérdéssel fordulnék hozzád. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Gárdonyi Géza: Egri Csillagok című regénye megtalálható-e az oldalon ? Nem találtam ezért is kérdezem az oldal létrehozóját::😀.

  válaszodat várom kedves zsiráf.

  üdv: Sandello Sofi szólíts csak kedves zsiráf Sand Sofinak . köszönöm.

  Válasz
 13. Kedves Zsiráf!
  Én kiolvastam a könyvet és kell készítenem egy projektet irodalomból majdnem kész is,de az egyik kérdésnél három dolgot kell megmagyarázni mit jelent:soros-gyerek,eklézsia,és suszterjéj…az első kettőt tudom de a harmadikra nem emlékszem a könyvből nem tudom mit jelent amúgy a google se tudja mi a „suszterjéj”szerinted mi lehet?Nagyon köszönöm a válaszod?Etele

  Válasz
  • Kedves Etele!

   Egyrészt némileg megkönnyítetted volna a dolgomat, ha megírod azt is, hogy melyik műről van szó… 🙂 Másrészt meg szerintem ez egy elírás lesz, mert – legalábbis amennyire én tudom – nincs olyan, szó, hogy suszterjéj…

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 14. Helló Zsiráf!
  Vannak ugye 5.-től 8.-ig olvasónaplók és ugyebár az emberek nagy része nem elolvassa azt a könyvet, amiről kell írni olvasónaplót, hanem természetesen a csodálatos interneten… Ez a valaki persze én voltam (meg gondolom nem csak), és elkezdtem keresgetni kész olvasónaplókat… A sok olvasónaplós oldal között megtaláltalak téged… Persze alapjáratban mikor kész lett az olvasónapló, akkor gondoltam, hogy mi lenne, ha kicsit körül nézek az oldaladon és nagyon megörültem, hogy miket találtam!! És ezzel kapcsolatban egy kérdés: hogyhogy ezt a fajta oldalt készítetted el? honnan jött ez az ötlet…? (SOSE hagyd abba, ha szereted!! :))

  Üdv:
  Fulesbagoly_56

  Válasz
  • Kedves Fulesbagoly_56!

   Örülök, hogy tetszik az oldal! 🙂 Hogy miért? Volt egy piaci rés, gondoltam, kipróbálom, hogy be lehet-e tölteni… 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 15. Kedves Zsiráf!

  Nagyon szeretem az oldaladat! Egy tanulási nehézségekkel küzdő gyermek anyukája vagyok, de a te oldaladnak köszönhetően mindig feltudtam készíteni a gyereket az olvasmányokból. Természetesen mindent elolvasunk de könnyebb megtalálni egyes kérdésekre a választ ha nem kell az egészet átforgatni csak beleolvasni az összefoglalóidba. Szeretem a szereplők egymáshoz fűződő viszonyainak a leírását is. Szeretném megkérdezni készülnek új könyvek?
  Pl.: Az emlékek őre Lois Lowry-tól
  Nagyon köszönöm.
  Tisztelettel: V. Andrea

  Válasz
  • Kedves Vida Andrea!

   Örülök, hogy tetszik az oldal és hasznosnak találjátok. Folyamatosan készülnek új anyagok, bár nyáron én se vagyok olyan aktív 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 16. Kedves Zsiráf!

  Nagyon sokat segítettél nekem, és ez hihetetlen számomra, hogy valaki ilyen pontossággal tud olvasónaplót írni. A kommentelési szabályaid teljesen korrektek, mindegyikben egyetértek, és tetszik hogy milyen magabiztos vagy. Csak így tovább.

  Tisztelettel: Saschkó

  Válasz
 17. Kedves Zsiráf!
  Nagyon jó a weboldalad.
  Az lenne a kérdésem, hogy a Szabó Magda: Abigélből is csinálnál olvasónaplót?
  Előre is köszönöm a választ!

  Válasz
 18. Kedves zsiráf! A kommentelési szabályokban leírtad, hogy tilos a „spamelés”. Bocsi, de nem tudom, mit jelent ez a szó! Elmondanád kérlek? Elöre is köszi: Halál Vakond

  Válasz
  • Kedves Halál Vakond!

   A spam szót eredetileg az emailben érkező kéretlen levelekre használták, biztos te is szoktál ilyeneket kapni: lánclevelek, kéretlen reklámok, stb. stb. Aztán a fogalom kitágult, ma már tulajdonképpen az elektronikus szemetet értjük rajta, vagyis minden olyan dolgot, ami a a spamet kapom számára nem fontos, nem kérte, nem érdekli. Spamelésnek minősül az is, ha pl. itt a hozzászólások között egy kommentben belinkelsz valamit, ami nem tartozik ide.

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .