Antonie de Saint-Exupéry – A kis herceg – Olvasónapló

Harmadik fejezet:

Hamarosan kiderül, hogy kis emberke nem más, mint egy herceg, egy kis herceg, aki egy másik bolygóról érkezett.

További információkat, és úgy egyáltalán, bármilyen információt azonban ne könnyű kiszedni a kis hercegből, mert két alapvető tulajdonsága van: a neki feltett kérdésekre általában nem válaszol, viszont ha ő tesz fel kérdést, akkor addig nem nyugszik, és addig ismételgeti, amíg választ nem kap rá.

Vagyis a szerző csak a kis herceg elejtett szavaiból rakja össze, hogy az apró emberke egy másik bolygóról jött.

Amikor a szerző valamit kérdez a kis hercegtől, akkor az vagy nem válaszol, vagy másról kezd el beszélni: pl. a ládában lévő bárányról.

A láda a kis herceg szerint azért jó, mert éjszakára háznak is megfelel a báránynak. A szerző egyetért vele és megígéri, hogy később rajzol neki karót, meg kötelet is, amivel kikötheti a bárányt, hogy ne kószáljon el.

A kis herceg teljesen megbotránkozik a gondolaton, hogy a bárányt megkösse. Így tudja meg a szerző, mintegy véletlenül, hogy azért nincs értelme megkötni a bárányt, mert a bolygó, ahonnan a kis herceg érkezett, nagyon kicsi, a bárány úgysem tudna messzire menni rajta.

Az olvasónaplónak nincs vége, kattints a folytatáshoz!




“Antonie de Saint-Exupéry – A kis herceg – Olvasónapló” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .