Jókai Mór – Az arany ember – Harmadik rész – A senki szigete – Olvasónapló

III. rész 7. fejezet: Az édes otthon

Főbb szereplők Időpont Helyszín
Tímár Mihály
Noémi
Teréza mama
1829 A Senki szigete

Tímár kalandos körülmények között tér vissza az áradó Dunán keresztül a szigetre, ahol persze nagy örömmel fogadják. Csónakját elviszi a zajló Duna, így akkor sem tudna hazatérni, ha akarna, majd csak hónapok múlva, amikor kereskedők érkeznek a szigetre.

Tímár ezt nem bánja, boldog a szigeten, keményen dolgozik, részt vesz Noémi és Teréza mama mindennapi munkájába és közben élvezi, hogy szerelmes lehet és szeretik. De nyughatatlan természete hamarosan megszólal. Mi lehet vajon otthon, Komáromban, mi lett a vége a Brazíliába induló üzletének?

„Két helyen élt a lelke, kétfelé volt szakítva: ott vagyona, becsülete, világi állása, itt szerelme tartóztatta le.”

Tímár tehát végül nem bír kíváncsiságával és úgy dönt, visszatér Komáromi életéhez.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatásoz!
“Jókai Mór – Az arany ember – Harmadik rész – A senki szigete – Olvasónapló” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Szia Zsiráf! Lenne egy olyan kérdésem, hogy mikor Tímár A Senki szigetén volt és elment a csónakja akkor hogy tudott vissza menni Komáromba?

  Válasz
  • Kedves Csabi!

   A szigetre gyümölcskufárok, azaz kereskedők érkeznek, akik a szokásos éves csereüzletet akarják lebonyolítani a szigetlakókkal. Tímár velük kel át a Dunán. A túlparton megkér egy halász, aki jó pénzért elviszi őt a révig. A révcsárdában felfogad egy fuvarost, aki elviszi Levetincére, ahol birtoka van. Itt találkozik össze váratlanul Tímeával, aki a távollétében állhatatosan intézte az ügyeit.

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 2. Nagyon sokat segített sőt a tanárom azt mondta h az olvasónaplóval semmire se megyek és jó lett minden és ötös lett a dogám.

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..