Kommentelési szabályok

Mivel elég sokat és sokfélét kommenteltek, ezért úgy gondolom, hogy ideje néhány szabályt bevezetni. Nyugi, nem lesz sok, de kérek mindenkit, hogy próbálja meg betartani!

Tehát:

 • Én mindenkit megtisztelek azzal, hogy betartom az általános udvariassági és helyesírási szabályokat. Kérlek tegyetek Ti is így! Tehát: köszönés, kérés, elköszönés. Egymondatos, odavetett kérdésekre nem válaszolok…! Ne felejtsétek el, hogy egy kérdésnél alapvetően Ti kértek szívességet tőlem, viselkedjetek tehát ennek megfelelően!

 • A rutinos oldallátogatók tudják, hogy általában pillanatok alatt, de maximum néhány órán belül válaszolok a kérdésekre. Ehhez társul, hogy a kommented csak akkor jelenik meg, ha azt én engedélyeztem. Tehát nem szükséges egymás után huszonháromszor megkérdeznetek ugyanazt, az első kommentre is fogok válaszolni, mihelyt tehetem. (Ha még ráadásul odaírod, hogy “sürgős”, vagy “S.O.S., az olyan hatással van rám, mint a bikára a vörös szőnyeg. Csak mondom…)

 • Szívesen fogadom az oldallal kapcsolatos, építő jellegű kritikákat, mint pl. a helyesírási hibákat, elütéseket jelző hozzászólásokat, esetleg a tárgyi tévedésekkel kapcsolatosakat. A jelzett hibákat általában azonnal javítom is. Nem tudok azonban mit kezdeni az olyan jellegű kommentekkel, hogy “nem tetszik az oldal” ” túl hosszú az olvasónapló” stb. Ezeknek nincs értelme. Ha kifejted, hogy miért nem tetszik, vagy küldesz egy általad készített, rövidebb naplót, az egy másik kérdés, akkor tárgyalhatunk 🙂

 • Azonnali, figyelmeztetés nélküli IP-cím tiltás jár a káromkodásért, a spam-elésért, és a bárkit, bármilyen módon sértegető hozzászólásért. Az IP-cím tiltás azt jelenti, hogy ezután nem fogod elérni az oldalt arról a gépről, amelyikről kommenteltél. A kitiltás örökös, nincs második esély. (A végletekig lebutítva: Ha nem tudsz viselkedni, kiváglak az oldalról!)

Ezek a szabályok az elenyésző kisebbségnek szólnak, szerencsére a többség teljesen normálisan tudja használni az oldalt, amiért jár a piros pont! 🙂

“Kommentelési szabályok” bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. Helló Zsiráf!
  Nagyon jó az oldal 😀 Ha szabad megkérdezni mivel készítetted az oldalt?

  Üdv: Élőlény

  Válasz
 2. Kedves Zsíráf!

  Nagyon szeretem az oldalad, sokat segítettél az olvasó naplóval,
  köszönöm!

  Üdv:
  Eszti

  Válasz
 3. Kedves Zsiráf!
  Nagyon köszönöm az Egri csillagok olvasónaplót, nagyon gondos és részletes.
  Még egyszer köszi!
  Üdv: Emese

  Válasz
 4. Szia Zsiráf!

  Régóta programozok már, most szeretnék megtanulni HTML-t is kódolni.
  Szeretnék pár tippet kapni, hogy Te hogyan tanultál meg weblapot szerkeszteni, írni és mennyi idő alatt. Ha túl sok, inkább neki sem kezdek 🙂

  Előre is köszönöm válaszodat, igazi nevemet megtudhatod, ha megfejted a felhasználói nevemet. Szerintem rá fogsz ismerni a kódolásra 🙂

  Válasz
  • Kedves Barni!

   Szívesen válaszolok bármilyen kérdésedre, de ehhez nem biztos, hogy a honlap a megfelelő fórum, keress meg inkább e-mailben! 🙂 Címet megtalálod a láblécben!

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 5. Szia!
  Nagyon király az oldal… szeretek olvasni, de a kötelező olvasmányok nem fognak meg, mint pl: Egri csillagok. 🙂
  Nem rég mentettél meg egy egyestől , ugyanis TZ-t írtunk az Egri csillagokból… ez az olvasónapló mentett meg.
  Köszöni: Janka

  Válasz
 6. Kedves Zsiráf!
  Nekünk A Pál utcai fiúk regényből különböző fogalmazásokat kellett írni, amihez nagy segítséget jelentett az olvasónaplód. Az Egri csillagok feldolgozásához is ezt az oldalt, fogjuk használni.

  Köszönjük szépen! Andi

  Válasz
 7. Kedves Zsiráf!
  Nekem az lenne a kérdésem, a Légy jó mindhaláligról ,hogy miért nem akar Misi debreceni diák maradni?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Üdv: Csenge

  Válasz
  • Kedves CsengeVirag11!

   Misit tulajdonképpen csak negatív, rossz, kiábrándító élmények érik a debreceni kollégiumban. Távol van a szüleitől, magányos, egyedül van. Elveszik a festékét, nincs elég pénze, elhagyja a kalapját. Sem a gyerekek, az osztálytársai, vagy a szobatársai között nem érzi igazán jól magát, sem a felnőttekkel nem tud kijönni. Talán még a legjobban Törökéknél érezné magát, de ott meg Török Jánossal kerül konfliktusba, ehhez jön még a reskontó ügye, majd a tanári bizottság vádpontjai. Misi úgy érzi, hogy minden és mindenki összeesküdött ellene, nem találja a helyét, nem értik meg, ő pedig nem tudja megértetni magát.

   Én valami ilyesmit írnék, ez már szerintem egy elég jó alap lehet egy fogalmazáshoz! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 8. Kedves Zsiráf!
  Igazán hasznosnak tartom az oldalt, rengeteget segítettetek másoknak. Elképesztő mennyi energiát és időt fektettetek bele!
  Csak annyit szerettem volna kérdezni, miért pont Zsiráf lett a nevetek?
  Nem mintha zavarna engem, vagy bárkit is, csak kíváncsi voltam.
  Válaszotokat előre köszönöm! ^_^

  Válasz
  • Kedves Izabella!

   Most valami szaftos sztorit kéne írnom, de igazából nincs titok… Kellett egy név, és hirtelen ez tűnt nyerőnek. Na jó, meg szeretem a zsiráfokat . 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 9. Kedves Zsiráf! A kőszívű ember fiait letölthető, nyomtatható verzióban megtudom kapni? Előre is köszönöm!

  Válasz
 10. Kedves Zsiráf!

  Teljes mértékben értem a szabályokat, nagyon jó, hogy leírtad Őket. Viszont azt szeretném kérdezni, hogy A kőszívű ember fiainál miért törölted a kommentemet? Nem volt benne semmi szabálysértés, csak a véleményedre voltam kíváncsi. Lehet, hogy én tévedek és csak ezért kérdezem. Egyébként nagyon-nagyon tetszik az oldal, sokat segít, köszönöm.

  Üdv.
  TAnuló

  Válasz
  • Kedves TAnuló!

   Nem töröltem a kommentedet, sőt, meg is válaszoltam! 🙂 Mint ahogy az a Kommentszabályok második pontjában is benne van, az oldalon előmoderáció van, vagyis a kommented addig nem jelenik meg, amíg azt én nem negedélyezem. Ezért van az, hogy te elküldöd a hozzászólásodat, de az nem jelenik meg rögtön, csak amikor én azt jóváhagyom! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 11. Kedves Zsiráf!
  Nagyon szeretem az oldalad, két éve már, hogy rátaláltam és azóta sem csalódtam benne! Egyszerűen zseniális! Viszont nem találom a Ne bántsátok a feketerigót! Harper Lee-től. Lehetséges lenne, hogy ehhez a könyvhöz is írsz egy összefoglalót?

  Köszönettel:
  Kiki

  Válasz
  • Kedves Kiki!

   Örülök, hogy tetszik az oldal! 🙂 A Ne bántsátok a feketerigót! rajta van a listámon, de sajnos nem az elsők között, most éppen máson dolgozom. De ha esetleg Te megcsinálod, és jól sikerül, akkor szívesen kiteszem az oldalra!

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
   • Kedves Zsiráf!
    Köszönöm a válaszod! Már dolgozom is egy saját összefoglalón!;) Ha elkészülök vele és elküldöm a fent megadott email címre, akkor átnéznéd?

    Üdv:
    Kiki

    Válasz
    • Kedves kiki!

     Persze, szívesen, bár nem én foglak osztályozni, szóval az én véleményem nem számít! 🙂

     Üdv:

     Zsiráf

     Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .