Friedrich Dürrenmatt – A fizikusok – Olvasónapló

Második felvonás negyedik jelenet

Szereplők
Sievers főápoló
Newton – Alec Jesper Kilton, titkosügynök
Einstein – Josef Eisler, titkosügynök
Möbius

Eleve abszurd a helyzet: Kilton és Eisler, a két rivális titkosszolgálat ügynöke és Möbius, aki miatt az ügynökök őrültnek tettették magukat, és megölték az ápolónőjüket, komótosan nekikezdenek a vacsorának.

Ekkor azonban érkezik a három férfi ápoló. Siveres, a főápoló (egykori nehézsúlyú Európa-bajnok) hivatalos hangon névsorolvasást tart, ami ugye eleve csak formalitás, hiszen csak három ápolt van.

Sievers ezután közli a doktorkisasszony döntését: „Hatósági utasításra bizonyos óvintézkedéseket kell foganatosítanunk.”

Ezt követően a másik két ápoló, Murillo és McArthur rácsot húznak a szalon ablaka elé, majd le is lakatolják. Ezután a szalon már tényleg úgy néz ki, mint egy börtön.

Sievers ezután továbbra is nagyon hivatalos hangon egyenként megkérdezi a fizikusok, hogy van-e valami további kívánságuk éjszakára, majd amikor azok nemmel válaszolnak, akkor az ápolók távoznak.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .