Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló

2.

Az idő gyorsan elszalad, amíg Jancsi és Iluska a parton beszélgetnek. Lassan esteledik már és Iluska még nem ért haza a tiszta ruhával.

Iluska késlekedése a mostoha anyjának is feltűnik, dühösen elhatározza, hogy megnézi, hol marad a lány.

Kimegy a faluvégre, ahol persze egymás karjaiban találja Jancsit és Iluskát.

A gonosz mostoha azonnal kiabálni kezd velük, nem elég, hogy Iluska nem dolgozik, csak a napot lopja, hanem még szégyenszemre egy legénnyel heverészik a fűben.

Jancsi azonnal szerelme védelmére kel, elmondja, hogy pontosan tudja, hogy az öregasszony mennyit dolgoztatja Iluskát, aki cserébe még enni is alig kap.

Jancsi megfenyegeti a mostohát, hogy rágyújtja a házat, ha bántani meri Ilsukát a mosott ruha miatt.

Miután Jancsi kiosztotta a vén banyát, ő is saját munkája után néz. Döbbenten veszi azonban észre, hogy a nagy heverészésben, beszélgetésben a juhok nagy része elkóborolt.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm a munkád,rengeteget segítesz nekünk! Már a 3. gyerekünknek (és nekem) könnyíted meg,hogy megértsük és feldolgozzuk nem csak a János vitézt,hanem több olvasmányt is.Köszönjük!

    Válasz
  2. Hát ez baromi jól meg van csinálva, nem lehet benne elveszni, tényleg úgy található minden információ benne, mintha elolvasnám, és a saját szavaimmal mondanám! Köszi.

    Válasz
  3. Szia zsiráf nekem és a testvéremnek nagyon sokat segítesz ezzel a vázlatal így könnyebb megérteni miről is olvasunk.

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .