Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló

3.

Jancsi megpróbálja ugyan megkeresni az állatokat, de sötétedéig a felét sem sikerül összeszednie. Talán tolvajok vitték el, vagy farkastól ijedtek meg.

Jancsi nagy bajban van, hiszen a juhok gazdája, akinél Jancsi juhászként szolgál, nem fog örülni az állatok eltűnésének.

Jancsi azonban nem tehet mást, hazahajtja a megmaradt nyájat.

A kapuban várja a gazda, akinek szokása minden este megszámolni a nyájat. Jancsi már messziről kiabálja, hogy jó pár állatot elveszített.

A gazda először nem is akarja elhinni, de aztán ő is látja, hogy a nyáj fele hiányzik. Éktelen haragra gerjed ekkor a gazda és egy nagy rúddal elkezdi kergetni Jancsit.

Jancsi persze menekül előle, de nem azért, mert fél tőle, hisz még fiatal, 20 éves sincs, erős legény, akinek nem lenne gond lefegyverezni a gazdát. Nem akar azonban szembeszállni vele, hiszen tulajdonképpen igaza van, Jancsi hibája, hogy elvesztek a juhok.

Jancsi inkább csak elszalad a gazda elől.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm a munkád,rengeteget segítesz nekünk! Már a 3. gyerekünknek (és nekem) könnyíted meg,hogy megértsük és feldolgozzuk nem csak a János vitézt,hanem több olvasmányt is.Köszönjük!

    Válasz
  2. Hát ez baromi jól meg van csinálva, nem lehet benne elveszni, tényleg úgy található minden információ benne, mintha elolvasnám, és a saját szavaimmal mondanám! Köszi.

    Válasz
  3. Szia zsiráf nekem és a testvéremnek nagyon sokat segítesz ezzel a vázlatal így könnyebb megérteni miről is olvasunk.

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .