Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló

25.

János vitéz nekiáll, hogy beverekedje magát a csodákon keresztül Tündérországban.

Az ország első kapuját ugyanis három vad medve védi, János megöli mind a hármat.

Másnap egy kapuval beljebb megy, ezt a kaput három vad oroszlán őrzi. Ezek már nehezebb ellenfelek, mint a medvék voltak, de Jancsi kardjának ezek sem tudnak ellenállni.

A harmadik kaput védi a legrettenetesebb szörny, egy sárkánykígyó, akkora szája van, hogy egyszerre el tud nyelni hat ökröt.

János vitéz hamar átlátja, hogy itt a kardjával nem sokra fog menni, cselhez kell folyamodni. Ezért amikor a sárkánykígyó felé hajol, hogy kettéharapja, egy mozdulattal beugrik a szörny torkába, a sárkánykígyó pedig lenyeli a vitézt.

János, ezután a sárkánykígyó belsejében megkeresi az állat szívét, és keresztül döfi. A szörny azonnal elpusztul, de Jancsinak még komoly munkába telik, mire kit tudja magát vágni a sárkánykígyó hasából.

Kinyitja az utolsó kaput és szembe találja magát Tündérországgal.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm a munkád,rengeteget segítesz nekünk! Már a 3. gyerekünknek (és nekem) könnyíted meg,hogy megértsük és feldolgozzuk nem csak a János vitézt,hanem több olvasmányt is.Köszönjük!

    Válasz
  2. Hát ez baromi jól meg van csinálva, nem lehet benne elveszni, tényleg úgy található minden információ benne, mintha elolvasnám, és a saját szavaimmal mondanám! Köszi.

    Válasz
  3. Szia zsiráf nekem és a testvéremnek nagyon sokat segítesz ezzel a vázlatal így könnyebb megérteni miről is olvasunk.

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .