Fekete István – A koppányi aga testamentuma – Olvasónapló

XVII.

Szereplők Időpont Helyszín
Szahin
Zsuzsa
Babócsai László
Csomay kapitány
1586 június –
augusztus
A látrányi rét

Babocsai László anyjának háza Bézsenyben

Szahint szeretettel fogadják az udvarházban, mindent megmutatnak neki, Zsuzsa még török ételeket is főz neki.

Szépen lassan aztán itt is kibontakozik a szerelem. László beleszeretett Szahin húgába Koppányban, Szahin pedig beleszeret László húgába, Zsuzsába

Ne feledjük, Oglu a halálakor arra kérte Lászlót, hogy a lányát testvéreként szeresse. László így is tett, testvérének tekinti Zsuzsát.

Ekkor azonban félreértések sorozata történik. Szahin nem tudja, hogy László és Aisa már eljegyezték egymást, hiszen László még senkinek, az anyjának sem mondta el. Azt tudja, hogy végzetesen beleszeretett Zsuzsába, de azt hiszi, hogy a lány Lászlónak van szánva. László viszont véletlenül meglátja Szahint és Zsuzsát beszélgetni a ház mögötti kertben, számára azonnal világossá válik, hogy egymásba szerettek, de nem szól semmit.

„Mire való ez? – gondolta. – A lány Lászlóé. Megmondta már a börtönben, hogy ha a felesége lenne, sem adna a lány vagyonából Kalesnak… Ez csak világos beszéd! És én hitvány nem leszek, nem jövök ide többet.”

Közben Csomay kapitány érkezik látogatóba Lászlóékhoz, két német lovaggal együtt. Kiderült, hogy nem volt hiábavaló Csoma levele Kanizsára. Az egyik lovak azért érkezett, hogy leváltsa öreg lak kapitányát, Katziánt.

A másik német pedig egy levelet hozott a kanizsai főkapitánytól, amelyben az kinevezi Bogics Markót Bolondvár kapitányának. Bogics persze meg sem tud szólalni az örömtől.

Végül, sok tépelődés és szomorkodás után tisztázódik a helyzet, Szahin és László boldogan vallják be egymásnak, hogy mindketten a másik húgát szeretik. A konfliktus megoldódott.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Fekete István – A koppányi aga testamentuma – Olvasónapló” bejegyzéshez 60 hozzászólás

 1. nagyon jó, köszönöm, rengeteg olvasástól mentettetek meg, 1-2 helyesírási hiba van benne, de nem sok… én azthiszem 3-mat találtam.

  Válasz
  • Kedves Nem Publikus!

   Örülök, ha hasznosnak találtad! Minden hiba visszajelzését szívesen látjuk! 🙂

   üdv:

   Zsiráf

   Válasz
   • Kedves Aky-chan!

    Örülök, ha hasznosnak találtad, hiba pedig mindig marad benne. 🙂

    Üdv:

    Zsiráf

    Válasz
 2. Nagyon jó!Csak lehetne egy olyan rész ahol leírják a szereplőket,és azt hogy pl.:Babocsai László kicsoda.

  Válasz
 3. Nagyon szépen köszönöm hogy feltetted ezt. Ugyan elolvastam a könyvet, de ez rengeteget segített a történet rövid leírásában. Szeptembertől új iskolába járok, és ez volt az egyik kötelező a nyárra. A másikhoz is segítségül vettem a te munkádat, és nagyon hamar végeztem vele. Igaz, azt mondták hogy nem lehet a netről leszedni más munkáit, de azt nem mondták hogy nem szabad átdolgozni, és még ebből a lerövidített tartalomból is kiszedni a lényeget. Szóval, szeretném még egyszer megköszönni a munkásságodat, és azt hogy ilyen röviden, de mégis minden lényeget össze szedve segíted a diákok munkáit. 🙂

  Válasz
  • Kedves títeja!

   Szívesen, örülök, ha hasznosítani tudtad az oldal tartalmát, gyere máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 4. Én későn tudtam meg hogy miből kell és kettő napom volt rá hogy megirjam és nélküled soha nem sikerült volna negyvennyolc óra alatt megírom.:). B)

  Válasz
 5. Kedves zsiráf! Nagyon köszi hogy felraktad ezt az olvasónaplót, sok olvasástól mentett meg! Nagyon hasznos volt! 🙂

  Válasz
 6. Köszönöm a feltöltést! ? Ma lesz ebből a könyvből versenyem, és nem lett volna időm elejétől a végéig gondosan elolvasni!❤ Mégegyszer köszönöm!??

  Válasz
  • Kedves Richi!

   Dehogy, minden második fejezetet kihagytam, hogy izgalmasabb legyen! 🙂

   Persze, hogy az egész könyv olvasónaplója…

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 7. Kedves Zsiráf!
  Köszönöm ezt az oldalt, hogy létrehoztad, nagyon sokat segített.
  Azért írok, mert találtam egy apró hibát: “Ezét most levélben…”
  Kimaradt egy “r” betű.
  Köszi az oldalt még egyszer!

  Válasz
 8. Kedves Zsiráf!

  Eddig csak a 4. fejezetig jutottam e lde te tetszik hogy ilyen rövid tömör. amikor 6.os voltam az Egri Csillagokat is tőled olvastam. Olyan jó hogy te ezt elkezdted. Megsegíted a 7. évfolyamot. Köszönöm!

  MÉGEGYSZER NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!:-]

  Válasz
 9. Élet mentö volt ez az olvasónapló mert a tanárunk úgy gondolta 4 nap alatt ki tudnánk olvasni az egész könyvet, de hát nem tudtuk így az olvasónaplóhoz fordultunk, nagyon hasznosnak találtuk. Az egész osztályom nevében köszönetet mondok önnek.

  Válasz
  • Kedves B-sek!

   Nagyon szívesen, örülök, hogy használni tudtátok, gyertek máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 10. Nagyon köszönöm Zsiráf ezt a rövid tartami összefoglalót! Nagyon sokat segíttél ezzel! Hálás köszönet!

  Válasz
 11. Nagyon sokat segít a magyarázat is és a kis rövid összefoglaló !!! Köszönjük hogy kidolgoztad és megosztottad velünk is!

  Válasz
 12. Nagyon jó. A17. fejezetben van egypár helyesírási hiba pl. ház helyet hz-t írtál de meg értem mert sok munka volt, vele és tényleg segitet köszi😉

  Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .