Fekete István – A koppányi aga testamentuma – Olvasónapló

XII.

Szereplők Időpont Helyszín
Babocsai László
Szahin
Kales
Bogics Markó
Az öreg Máté
Csomay kapitány
Dellini
1586 június Bolondvár

László lassan kezd magához térni, Szahin a lehetőségekhez képet próbálja ápolni. László először azt sem tudja, hol van, aztán lassan összerakja az eseményeket: fogságba ejtették és most Kales várában van.

Nem tart sokáig, amíg rájön, hogy Kales Oglu kincsét akarja. László azonban tudja, hogy nincs semmilyen kincs, igaz ugyan, hogy Oglu a számára legértékesebb kincset adta oda Lászlónak, de az nem vagyon, hanem a lánya, Zsuzsa.

Közben az is kiderül, hogy Szahin már két hónapja raboskodik Kales börtönében.

Bogicsot súlyos sebláz gyötri, de az öreg Máté szerint biztosan életben marad. Azon a napon, amikor Kales és László párviadala lett volna, Csomay kapitány levelet küld Kalesnek.

„…Jó vitézem, Babocsai László ma nem mehet bajba, mivelhogy csúnya betegségbe esett. Ám kihívásod el nem mulasztja, és a bajt veled mögtöszi, most akármint is légyen. Ezt fogd elmédbe, Kales uram.”

Kalest nagyon feldühíti a levél, mert érzi, hogy valami furcsa fenyegetés árad belőle. „Ám kihívásod el nem mulasztja”. Kales dühöng, hiszen László az ő fogja.

Közben érdekes irányt vesznek az események.

Fonódra ugyanis lovas küldönc érkezik, aki közli, hogy ő egy bizonyos Dellini mester szálláscsinálója, aki híres olasz várépítő mester. A király parancsára végigjárja az összes végvárat és végházat, felméri és ellenőrzi azok állapotát. Minden várba kötelesek a kapitányok beengedni

Csomay tudomásul veszi a dolgot, jöjjön az olasz, ha akar, majd lóra ül, hogy meglátogassa Markót a szigeten. Legnagyobb meglepetésére Bogics már szinte tökéletesen felépült, hasznos volt az öreg Máté kenőcse.

Csomay és Markó megbeszélik a helyzetet, de semmit sem tehetnek. Kénytelenek várakozni addig, amíg meg nem jön Kales levele, de egyenlőre még abban sem lehetnek biztosak, hogy László egyáltalán él.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Fekete István – A koppányi aga testamentuma – Olvasónapló” bejegyzéshez 40 hozzászólás

 1. nagyon jó, köszönöm, rengeteg olvasástól mentettetek meg, 1-2 helyesírási hiba van benne, de nem sok… én azthiszem 3-mat találtam.

  • Kedves Nem Publikus!

   Örülök, ha hasznosnak találtad! Minden hiba visszajelzését szívesen látjuk! 🙂

   üdv:

   Zsiráf

   • Kedves Aky-chan!

    Örülök, ha hasznosnak találtad, hiba pedig mindig marad benne. 🙂

    Üdv:

    Zsiráf

 2. Nagyon jó!Csak lehetne egy olyan rész ahol leírják a szereplőket,és azt hogy pl.:Babocsai László kicsoda.

  • Kedves Valaki!

   Ehhez a regényhez még nem készült el a szereplőlista, de rajta vagyok 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

 3. Nagyon sokat segitett! Igaz én már egyszer elolvastam de a nagydolihoz nagy segitség volt! 🙂

  • Kedves Mon Sans!

   Szívesen, örülök, ha használni tudod, gyere máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

 4. Nagyon szépen köszönöm hogy feltetted ezt. Ugyan elolvastam a könyvet, de ez rengeteget segített a történet rövid leírásában. Szeptembertől új iskolába járok, és ez volt az egyik kötelező a nyárra. A másikhoz is segítségül vettem a te munkádat, és nagyon hamar végeztem vele. Igaz, azt mondták hogy nem lehet a netről leszedni más munkáit, de azt nem mondták hogy nem szabad átdolgozni, és még ebből a lerövidített tartalomból is kiszedni a lényeget. Szóval, szeretném még egyszer megköszönni a munkásságodat, és azt hogy ilyen röviden, de mégis minden lényeget össze szedve segíted a diákok munkáit. 🙂

  • Kedves títeja!

   Szívesen, örülök, ha hasznosítani tudtad az oldal tartalmát, gyere máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

 5. Nagyon szépen köszönöm!!! A könyvet nem lett volna időm kiolvasni, ez nagyon sokat segített.

 6. Én későn tudtam meg hogy miből kell és kettő napom volt rá hogy megirjam és nélküled soha nem sikerült volna negyvennyolc óra alatt megírom.:). B)

 7. Kedves zsiráf! Nagyon köszi hogy felraktad ezt az olvasónaplót, sok olvasástól mentett meg! Nagyon hasznos volt! 🙂

 8. Köszönöm a feltöltést! ? Ma lesz ebből a könyvből versenyem, és nem lett volna időm elejétől a végéig gondosan elolvasni!❤ Mégegyszer köszönöm!??

  • Kedves Richi!

   Dehogy, minden második fejezetet kihagytam, hogy izgalmasabb legyen! 🙂

   Persze, hogy az egész könyv olvasónaplója…

   Üdv:

   Zsiráf

 9. Kedves Zsiráf!
  Köszönöm ezt az oldalt, hogy létrehoztad, nagyon sokat segített.
  Azért írok, mert találtam egy apró hibát: “Ezét most levélben…”
  Kimaradt egy “r” betű.
  Köszi az oldalt még egyszer!

 10. Kedves Zsiráf!

  Eddig csak a 4. fejezetig jutottam e lde te tetszik hogy ilyen rövid tömör. amikor 6.os voltam az Egri Csillagokat is tőled olvastam. Olyan jó hogy te ezt elkezdted. Megsegíted a 7. évfolyamot. Köszönöm!

  MÉGEGYSZER NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!:-]

 11. Élet mentö volt ez az olvasónapló mert a tanárunk úgy gondolta 4 nap alatt ki tudnánk olvasni az egész könyvet, de hát nem tudtuk így az olvasónaplóhoz fordultunk, nagyon hasznosnak találtuk. Az egész osztályom nevében köszönetet mondok önnek.

  • Kedves B-sek!

   Nagyon szívesen, örülök, hogy használni tudtátok, gyertek máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..