Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló

23.

János vitézt az egyik hajnal egy nagy hegy tetején éri, onnan tekint le egy tengerre. Nem tudja, hol járhat, de a tengerparton egy kunyhót vesz észre.

A kunyhó egy halászé, Jancsi megkérdezi, hogy átvinné-e az öreg a tengeren.

Az öreg halász szelíden mondja Jancsinak, hogy nincs értelme átkelni a tengeren, hiszen ez az óperenciás tenger, aminek nincs se vége, se hossza, még senki sem kelt át rajt.

Jancsit annál inkább érdekli a kihívás, mivel még senkinek sem sikerült. Ha a halász nem viszi át, akkor van még egy módszer, amivel próbálkozhat.

Belefúj a sípjába, és rögtön megjelenik egy óriás, Jancsi pedig megparancsolja neki, hogy vigye át az óperenciás tengeren.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Petőfi Sándor – János vitéz – Olvasónapló” bejegyzéshez 28 hozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm a munkád,rengeteget segítesz nekünk! Már a 3. gyerekünknek (és nekem) könnyíted meg,hogy megértsük és feldolgozzuk nem csak a János vitézt,hanem több olvasmányt is.Köszönjük!

    Válasz
  2. Hát ez baromi jól meg van csinálva, nem lehet benne elveszni, tényleg úgy található minden információ benne, mintha elolvasnám, és a saját szavaimmal mondanám! Köszi.

    Válasz
  3. Szia zsiráf nekem és a testvéremnek nagyon sokat segítesz ezzel a vázlatal így könnyebb megérteni miről is olvasunk.

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .