Gárdonyi Géza – A láthatatlan ember – 1-32. fejezet – Olvasónapló

13. fejezet

Szereplők Időpont Helyszín
Priszkosz
Maksziminosz
Zéta
Emő
Dzsidzsia
449. Attila fővárosában
Rika királyné házában
Attila palotájában

Másnap Priszkosz, Maksziminosz és a százados ebédre hivatalosak Attilához, Zéta pedig visszamegy a királynéhoz. Út közben találkozik azzal a kis rabszolgalánnyal, aki régebben Emő üzenetét hozta neki. A lányról kiderül, hogy Dzsidzsiának hívják, anyja olasz volt és rabszolgaként került Csáth udvarába, nem sokkal korábban halt meg.

Zétát pont nem érdekli Dzsidzsia, csúnyának, fiúsnak, gyerekesnek találja a lányt, nem is foglalkozik vele, siet a királynéhoz, hogy láthassa Emőt.

Emő azonban ma nincs ott a királyné udvarhölgyei között. Zéta ezért jóval kisebb kedvvel rajzol, bár ügyességéért most s megdicsérik. Zéta találkozik Csaba királyfival is.

Zéta egyszerre ér haza Priszkoszékkal. Az ebéd jól sikerült, de a bizánciak nehezen tudnak kiigazodni Attila viselkedésén. A százados értékeli Attilában a katonát, Maksziminosz szerint csak egy barbár, egyedül Priszkosz látja meg a hun vezérében a komoly és veszélyes államférfit és hadvezért.

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Gárdonyi Géza – A láthatatlan ember – 1-32. fejezet – Olvasónapló” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Kedves Zsiráf, ennél jobb olvasónaplót még életemben nem láttam és nagyon sokat segít nekem
    szeretettel:Olivér

    Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .