Gárdonyi Géza – A láthatatlan ember – 33-65. fejezet – Olvasónapló

43. fejezet

Szereplők Időpont Helyszín
Zéta
Bial
451. A katalauni síkság

Attila tehát visszavonult a katalauni síkságra. Úgy helyezkedik, hogy Aéciusznak és seregének a szemébe süssön a nap. Aéciusz azonban váratlanul az ellenkező oldalról jelenik meg.

„A magyarázat aztán az első római lovasok megjelenésével egy időben érkezett: Aéciusz meg­rohanta a gepidákat, s áttörte a vonalukat kelet felé. Tizenötezer emberünk veszett el abban az ütközetben.”

A két sereg között a mezőn vagy egy domb. Mindkét hadvezér szinte egyszerre eszmél rá, hogy a domb stratégiai jelentőségű, hiszen be lehet látni róla az egész síkságot.

„Mikorra én erre gondoltam, már a mi seregünk négy csapatja vágtatott arra. De a római hadból is: egy sebesen száguldó nagy lovascsapat. Látszott, nagyobb a mienknél. Nagy roppanással csaptak össze. A mieinket visszanyomták.
– Rossz jel – morogta mellettem Bial táltos.”

Bial és a többi táltos egyébként is napok óta rosszkedvű. Zéta és Bial beszélgetéséből kiderül, hogy a táltosok szerint nem kedvezőek az égi jelek a csatára.

Zéta szerint ez csak babona, igaz, hogy a seregben pestis tombol és naponta ezrek halnak meg, de még így is akkora a had, hogy nem jelenthet problémát legyőzni Aéciuszt. Bial más véleményen van.

„- Hát tudd meg, hogy a jelek ma mit mutatnak: Átilla elveszti a csatát.
Ezt olyan meggyőződéssel mondta, hogy a szava végigborzongatott.”

Az olvasónaplónak még nincs vége, kattints a folytatáshoz!
“Gárdonyi Géza – A láthatatlan ember – 33-65. fejezet – Olvasónapló” bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Nem lehet elérni a Láthatatlan ember olvasónaplójának 33.-65. fejezetig tartó oldalait. Valamit rosszul adtatok meg a weblap szerkesztése során. Azok az oldalak egyszerűen nem érhetők el. Kérlek, írjatok, ha a hibát sikerült kijavítani!

  Köszönöm

  Válasz
  • Kedves Juhász Dávid!

   Hát, ha mindenkivel így kommunikálsz, akkor sok problémád lesz még… 😀 A hiba Nálad van, semmi sincs rosszul megadva, minden oldal és link él.

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 2. Kedves Zsiráf!
  Először is szuper az olvasónapló, köszönjük.
  Sajnos a 33.-65. fejezet fül alatt csak a 33. fejezetet lehet elolvasni, nem adja fel opcióként a többi fejezetre ugrás lehetőségét. Köszönöm, ha esetleg ránézel.
  Üdv:
  Erika

  Válasz
  • Kedves Erika!

   Hm…tavaly is volt egy ilyen komment, akkor is, most is átnéztem minden linket és hibalehetőséget, de nálam minden működik…

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz
 3. Kedves Zsiráf!
  Nagyon tetszett az olvasónapló. Kiemelted a lényeget és jól érthető volt. Nagyon szép és igényes munka. Jó látni hogy, ennyi energiát fektetsz bele. 😀

  Válasz
  • Kedves Németh Ákos!

   Örülök, hogy tetszett és hasznosnak találtad, gyere máskor is! 🙂

   Üdv:

   Zsiráf

   Válasz

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .